Het leed dat mondkapje heet!

Hè je draagt 2 hoortoestellen! Dat is me dus echt nog nooit opgevallen. Of wat heb jij daar voor tattoo achter je rechteroor?


Grappig dat mensen nu pas zien dat ik hoortoestellen draag. En dan draag ik ze alweer ruim 10 jaar. Inmiddels ben ik 3 paar toestellen verder en vergeet ik het zelf ook nog wel eens. Al hoewel dit de laatste maanden zeker niet meer te missen is. Het leed dat mondkapjes heet.


Toen ik ruim 10 jaar geleden voor het eerst bij de kno arts kwam in het ziekenhuis, vertelde hij mij al dat een 40 urige werk week voor iemand die zo slecht horend is als ik, gewoon een 80 urige werkweek is. En degene die mij kennen weten inmiddels dat mijn werkweek uit iets meer uur bestaat dan 40 uur. Oepsie!


Niet heel gek dus dat ik zo vermoeid ben en elke dag rond half 9 op mijn bedje lig. Ik heb me er nooit echt bij neergelegd en ben altijd gewoon doorgegaan. Want hé, het gaat prima. Ik kan prima functioneren in de winkel. Wat uiteraard ook zeker wel zo is. Maar doordat ik zelf af en toe weleens vergeet, vergeten de mensen om mij heen ook wel eens hoe doof ik eigenlijk ben.

2 jaar geleden ben ik wel geopereerd en is mijn stijgbeugel vervangen door een titanium stukje. Hierdoor heb ik wel wat gehoor erbij gekregen, mijn slechtste oor werd mijn beste oor. Nouja zover je het beste oor kunt noemen. 100% horen doe ik zeker niet, ook niet met gehoortoestel. Maar ik doe mijn best.


Door de komst van het mondkapje merkte ik wel dat ik sneller vermoeid was. Bovendien kwam er in de avonden als ik dan eenmaal vermoeid op bed lag ook een anders vervelend geluid bij. Die constante ruis in je oor. Ook wel tinnitus genaamd. Het mondkapje zorgt ervoor dat ik continu moet schakelen, mijn hersencellen, voor hoever dit er velen zijn, overuren moeten laten draaien om mensen te kunnen verstaan.


Soms is het zo onbegrijpelijk, snap ik zelf de dingen niet eens. Maar ik zal het rustiger aan moeten doen. Voor zover dat kan als zelfstandig ondernemer, moeder van 3 kids van 7,6 en bijna 5 jaar.

39 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact 

info@kidsbymom.nl

Tel: 06-24874471

KVK: 69097526

BTW: NL002150476B5

Openingstijden:

Maandag: gesloten

Dinsdag: 09:30 - 17:30​​​

Woensdag: 09:30 - 17:30

Donderdag: 09:30 - 17:30

Vrijdag: 09:30- 21:00

Zaterdag: 10:00 - 17:00

Zondag: gesloten

Volg ons!

  • Facebook
  • Instagram

© 2019 by Kids by mom